27 november 2014

Lyx på en sten



Tänk vad härligt. Härom dagen sken solen HELA dagen.
Det har vi inte direkt varit bortskämda med under november månad.
Det var väl därför det kändes väldigt lyxigt att sitta på den där stenen
vid vattnet och njuta av strålar som faktiskt värmde lite grann.
Men inte tillräckligt för att smälta den lövtunna isen på tjärnen.




26 november 2014

Just den stigen



Vilken tur att nyfikenheten tog överhanden och jag valde just den stigen.
Annars hade jag ju aldrig hittat denna lilla fotoskatt!


19 november 2014

Att ångra sig



Åh vad jag ångrar att jag inte köpte en väska när vi var i Italien! Det kryllade av läckra väskor i lyxiga butiker och på marknader. Först kunde jag inte bestämma mig för vilken modell och färg jag ville ha. Sedan, när jag väl bestämt mig, blev det för ont om tid att hinna shoppa. Typiskt mig! I det fallet hade det varit smart med ett impulsköp, som jag så sällan gör annars. Nu får jag skylla mig själv! Och gå här med min gamla väska. För ingen väska här i stan är som de i Italien.


17 november 2014

Gelato - en plötslig förälskelse



Efter några timmar runt Lutande Tornet och Domkyrkan strosar vi vidare ut bland smala gränder, gator och torg i Pisa. Vi har några timmar på oss innan flyget går vidare till Sicilien. Vårat höstlov har precis börjat och vi njuter av sol och värme.



Och där, vid ett cafébord på ett torg i Pisa, slår den ner som blixten. Förälskelsen till den italienska glassen. Gelato! Jag, en glassälskare, förstår plötsligt vad jag missat hela mitt liv. Men det är ju inte så konstigt, har ju aldrig varit i Italien förut. (Eller jo, det har jag ju. Typ 30 minuter för 15 år sedan när jag och en kompis var på bussresa i Österrike och bussen gjorde en avstickare till en liten Italiensk by. Men det gills ju nästan inte.) Glassen där hemma kommer från och med nu aldrig mer bli den samma. Gelato skulle jag kunna leva på liksom. Till frukost, lunch, mellis, middag! Vilken tur för min kropp att jag inte bor i Italien!



I var och vartannat gathörn stod det afrikanska försäljare som alla sålde samma saker. Solglasögon, smycken, krimskrams, hattar och förlängningsarmar till mobilen för att kunna ta den perfekta selfien. Och här och där satt musikanter och andra underhållare.






Över allt på marknader och i butiker dök dessa Pinocchio-souvenirer upp. En liten marionettdocka i trä, typisk för Italien.



Genom Pisa rinner Fiume Arno och kantas av många fina gamla hus.


Fortsättning följer....
Då har vi landat på Sicilien.


6 november 2014

Lutande Tornet

Som jag skrev i förra inlägget spenderades alltså höstlovet i Italien. Till största delen på Sicilien. Extra spännande för barnen som aldrig hade flugit tidigare. Vi (läs sambon) hade pusslat ihop vår resa. Bokat flygstolar, boende och hyrbil.

Vi flög till Pisa, där vi övernattade och tillbringade nästa dag innan det var dags att flyga vidare till Sicilien på kvällen. Flygplatsen i Pisa ligger på gångavstånd från centrum. Går även flygbuss om man har mycket packning att bära på.

Det Lutande Tornet var naturligtvis huvudmålet för oss i Pisa. Tornet är ett fristående klocktorn till Domkyrkan som ligger alldeles intill. Med solen gassande från en klarblå himmel strosade vi runt här i timmar och njöt. Och många foton blev det! Här kommer en bildbomb från Lutande Tornet och Domkyrkan. Som vanligt kan du klicka på bilderna om du vill se dem större.


























Fortsättning följer med lite "strosa-runt" bilder från andra delar av Pisa....


3 november 2014

Ciao!

Tillbaka i Sverige efter ett härligt höstlov på Sicilien. Bara det blir ordning på nya datorn här hemma så jag kan tanka ner alla mina bilder, tänkte jag skriva en reseberättelse från denna underbara ö. Så länge får ni hålla tillgodo med en mobilbild på den härliga stranden i San Leone utanför Agrigento.




Fortsättning följer....