26 mars 2014

Ödehus istället för huggormar



Tog med barnen på en utflykt till Öby Kulle. Ett naturreservat känt för sina solande huggormar på våren. Utrustade med rejäla stövlar och kamera i högsta hugg steg vi ur bilen. Precis då gick solen i moln och det kom en liten regnskur. Putts väck med alla ormar! Inte en enda fick vi se. Men vi åker tillbaka när det blir lite varmare och soligare igen.... Så varning för ormbilder så småningom!

På vägen hem passerade vi ett gammalt ödehus. Lycka! För mig, inte för barnen. Gjorde en liten deal med buset att om mamma fick fotografera några bilder medans de lyssnade på musik i bilen, så skulle vi ta den där önskade svängen förbi Toys'R'us på vägen hem. Sagt och gjort. Så några bilder blev det innan jag hörde från bilen: "Mamma, kommer du snart??!"




25 mars 2014

Photoshoppat



Jag tillhör ju den skaran som vill få till mina bilder redan i kameran när jag tar bilden. Redan där vill jag vara nöjd med min bild. Inte behöva behandla den i något program. Jag säger inte att det är fel att bildbehandla. Absolut inte. Man gör som man själv vill. Och jag vill skapa en färdig bild med enbart kameran.

Men jag har Photoshop Elements och är jättesugen på att lära mig alla dess funktioner och finesser. För att ibland kunna leka med mina bilder. Och ibland finns det ju tillfällen som man vill rädda en misslyckad bild. Ett ögonblick som aldrig kommer igen.

Så när jag fyllde år fick jag en stor tjock bok. 440 sidor Photoshop Elements. En riktig guldgruva jag börjat testa mig fram i. Första testet fick bli Lillebror som färgklick i skogen. Lätt som en plätt att få till!


23 mars 2014

Skolböcker från förr



De här gamla skolböckerna har en alldeles speciell historia för oss. Böcker som sparats av tidigare generationer. Böcker som kom på avvägar, men tack vare hjälpsam personal på Erikshjälpen kom till rätta igen. Därför är det extra roligt att ha dem ligga framme här hemma. Glasögonen har sin historia. Den kan ni läsa om i förra inlägget.




21 mars 2014

Gamla brillor



De gamla glasögonen sambon hittade när vi grävde ur torven under vardagsrumsgolvet och skräpet i krypgrunden. Tänk om gamla brillor kunde tala och berätta om allt de sett!


19 mars 2014

Vår vid det gamla äppelträdet



Det är en härlig tid som ligger framför oss!
Just nu vräker blötsnön ner, men i helgen när jag var ute och
testade mitt nya objektiv såg det ut så här vid vårt gamla äppelträd.

För er som undrar över objektivet är det ett Canon 50 mm f/1,8
Ser fram emot att testa ta lite porträttbilder med det....


17 mars 2014

En kritvit strand.... av snö



Våren är här tidigt i år. Rekordtidigt. Men än kan man hitta snöfläckar här och där och vinden är isande kall. Jag som älskar vintern och skidåkning känner mig lite snuvad. Snuvad på de där sista våråken i skidbacken. När solen gassar på och det riktigt knastrar i skinnet. Och snön är som filmjölk. Jag älskar den där känslan och lukterna som är då. Nu får jag vänta ett helt år. Om jag inte beger mig till fjälls förstås.... För den lokala skidbacken stängde för säsongen förra helgen pga snöbrist. Trist! 


15 mars 2014

En ynka liten bild



Oj så tyst det varit här.... länge. Har haft brist på det mesta tror jag. Tid, ork, inspiration, magiskt ljus, vitaminer.... you name it.

För ett antal veckor sedan var vi i fjällen på skidsemester. Hade stoppat med kameran i hopp om att ta en massa härliga skid- och fjällbilder. Men icke sa Nicke. Det var dimmigt hela veckan. Riktigt dimmigt. Inte vackert dimmigt utan bara grått. Såg nog solen totalt en kvart på hela tiden. Men fint i backarna var det. Mycket bra skidåkning. Så jag klagar inte. Och en liten ynka bild med Canon blev det i alla fall. Från balkongen.