30 september 2012

♥ Höstanemonen

I fredags fick jag en underbar bukett med Höstanemoner av mamma & pappa. Själv planterade jag några förra hösten, men de överlevde tyvärr inte. Ska göra ett nytt försök till våren i min tilltänkta nya rabatt. Hoppas de vill ta sig där. De är ju så underbart vackra ♥





Vasen / flaskan är loppisfyndad och den stora koppen med clementiner får ni se mer av i ett annat inlägg.



29 september 2012

Ny fot & skärm

Den gamla lampan i köksfönstret passade inte riktigt in i det nya fina fönstret. Fel färg och höjd. Så det fick bli en ny lampfot och skärm. På bilden ser foten helvit ut, men live är den lite chabby chic-sliten.




Båda inhandlade på LampLagret i Marieberg.


28 september 2012

Karibisk vagn

En tripp till varmare breddgrader vore inte helt fel. I ♥ to! Men i så fall får det nog bli med flyg, inte husvagn. Happy helg till er alla!




27 september 2012

I skogsdungen....

....längs bondens väg över gärdena står denna övergivna arbetsbod med mossa på taket. Den förfaller mer och mer. Trots eller kanske tack vare det förfallna kan man hitta "fina" detaljer att fota. Eller ja, det är väl upp till betraktaren att avgöra om de är "fina" eller inte? Jag säger i alla fall som Ernst. Det här går jag (och kameran) igång på!







26 september 2012

Min promenadväg

Laddar batterierna och hämtar ny energi under en höstig promenad. Lite höstsol önskas!






25 september 2012

Att strosa i skogen... (med uppdatering)

... är som balsam för kropp och själ. För en stressad människa som jag... och många andra. Som bara lyckas sisådär med att leva i nuet. Minns gårdagens glädjeämnen, dröm om morgondagen, men lev i nuet! Tänk att det ska vara så svårt!?




Men just idag, någon timme, gör jag bäst i att inte leva i nuet. Då måste jag försöka tänka på något som får mig att må riktigt bra och glömma bort att jag ligger fast i en magnetkameratunnel. Ska ta nya bilder på min onda nacke. De förra blev inte tillräckligt knivskarpa. Beror nog delvis på att jag fick värsta paniken. Svårt att andas och hjärtat höll på att dunka ur kroppen. Blev tvungen att trycka på nödknappen och börja om efter att jag lugnat ner mig. Jag är ingen vän av trånga utrymmen kanske ni förstår. Det visste jag innan, men kunde aldrig drömma om att jag skulle reagera som jag gjorde. Men idag vill, kan och ska jag klara det på första försöket. Here we go! Ni hänger väl med och håller mig i foten?! Skulle kännas bättre då. ;)




Uppdatering: I did it! Fixade "tunnelturen" på andra försöket. Hemsk apparat det där. Men nu är det gjort. Hoppas bilderna blev knivskarpa och att jag aldrig någonsin behöver göra om detta. Läkarna ska nu bedömma om jag har en förslitning eller reumatiskt i nacken.

I natt ska jag sova gott! Tack ni som höll min fot! Och ett speciellt tack till sköterskan som höll sin hand på mitt smalben under hela undersökningen (nästan en timme). Utan den kontakten med omvärlden hade jag nog inte fixat det. Fåniga jag. Men jag är som Gröna Grodan i barnens bok, bra på andra saker, så det så!


23 september 2012

Målarmästarens torkställning

Ska man måla plankor till ett helt hus kräver det viss logistik och mycket förvaring. Här är en av våra torkställningar som sambon uppfunnit. Funkar prima! Här är den inte ens halvfull, men den håller fullastad också. Det har vi testat flera gånger om!




22 september 2012

Bänken vid stranden

Vad kan passa bättre en höstruskig dag än att drömma sig tillbaka till en underbar augustidag. På gångavstånd från m&m's torp ligger Toften med flera mysiga små sandstränder. Någon har ställt dit en gammal bänk från missionshuset alldeles intill. Här kan man sitta och njuta hur länge som helst och bara vara. Medans de med myror i brallan roar sig med att kasta smörgås, leta grodor eller bygga koja bland stenbumlingarna i tallskogen! Eller så kan man ju bada.... Burrr!










Bilder från en härlig dag 17 aug 2012

21 september 2012

Pssst kom, här nere finns det morötter!



Bra mycket sötare än mördarsniglarna som ligger och trycker under allt man lyfter på i trädgården. Usch!


20 september 2012

Trädgårdsrunda

Snart börjar en av mina favoriter blomma. Höstastern. Jag har den planterade lite här och där.




Det var länge sedan jag tog med er på en trädgårdsrunda här hemma. I år har trädgården verkligen fått hamna långt ner på prioriteringslistan pga renoveringen. Nästa år ska jag jorda ner mig och pynta desto mer! Som ni ser är det en mellanperiod med både somrigt och höstigt.










18 september 2012

Skulle kastas

Det som är skräp för vissa är fina inredningsdetaljer eller rekvisita för fotografering för andra. Sambon var med och hjälpte till att rensa ur en bod som ska bli vedförråd. Det här kom han hem med till mig. Det skulle kastas!




Två gamla flaskor. På den ena står det "Örebro Spritförsäljnings Bolag". En riktigt gammal plåtskylt. En sån kastar man inte! Den kommer att få pryda någon vägg i uthuset så småningom. Två gamla fönster med stålram som med all säkerhet suttit i ett gammalt stationshus. Kanske kan göra något kul med dem ute i trädgården? Det är tur man har ett stort uthus att fylla med saker....! :)




13 september 2012

Veckans ros....

....går till snickaren som hjälper oss denna vecka och två dagar nästa vecka. Han är världens bästa snickare alla kategorier! Nu börjar vi ana att det finns ett slut på projekt fasadrenovering (fasad- och fönsterbyte inkl tilläggsisolering). Sommarens stora rosfång går till min sambo som tappert kämpat på hela sommaren med detta projekt. Och till våra barn som fått sysselsätta sig och klara sig mycket själva medans vi sågat, målat, spikat....








Visst är det mycket "småfix" som återstår när sista gaveln och takfoten är klar. Men det är otroligt skönt att vi kommit så här långt. För innan första snöflingan faller ska fasaden vara helt klar! Sedan återstår att bygga en ny veranda och en ny trappa till groventrén, men det får bli nästa vår / sommar och känns som ett relativt litet projekt. Där emellan måste vi ta tag i vårt urblåsta vardagsrum. Så det finns att göra.... och fint blir det när det blir klart! Men en sak är säker, det var första och sista gången vi gav oss på en fasadrenovering! Till saken hör att vi är inga "renoveringsmänniskor" om ni förstår hur jag menar?! :)

Happy helg på er alla!


11 september 2012

Tusentals små goda päron söker recept!

Nu är de mogna. Våra goda små Williamspäron. Det kryllar av dem i vårt gamla stora fina päronträd. Otroligt hur det kan ge så mycket frukt år från år. Synd bara att man endast når en bråkdel, även om man med livet som insats vinglar runt med en hög stege. Skulle behöva en lift. För visst är det konstigt att de finaste alltid sitter i toppen?!





Päronen är jättegoda att äta som de är. Men det går ju inte att äta hur många som helst varje dag, det gillar ju liksom inte maggen. Så jag gör en liten efterlysning på goda recept med päron. Mejla gärna dessa till mig :)  acjo69@yahoo.se



Och är det någon som har vägarna förbi och vill plocka en kasse eller två är ni så välkomna så!


8 september 2012

Vildhallon och sorkskrämma

Jag håller i sommaren att tag till. Vill inte riktigt släppa taget om en så härlig tid. Och det vill uppenbarligen inte blommorna på ängen heller :)